Чамат Палихапития неотдавна обсъди мощна концепция“, представена му от Уенс

...
Чамат Палихапития неотдавна обсъди мощна концепция“, представена му от Уенс
Коментари Харесай

Биткойн може да бъде втората валута на много държави според милиардер

Чамат Палихапития наскоро разиска „ мощна идея “, показана му от Уенс Касарес, която очерта евентуален път за необятното приемане на Биткойн (BTC).

Палихапития изясни, че съгласно Касарес доста страни може в никакъв случай да не одобряват изцяло Биткойн като надеждна независима валута, в това число вероятно Съединени американски щати. Все повече страни обаче биха могли да възприемат двувалутна система, при която се употребяват както локалната валута, по този начин и BTC.

В такава система локалната валута ще се употребява за ежедневни транзакции, включващи артикули и услуги от всекидневието, до момента в който Биткойн ще бъде непокътнат за закупуване на непрекъснати активи, които изискват устойчиво предпазване на цената. Палихапития намира тази идея за двойна валута за безапелационна, защото тя дава практическа рамка за консолидиране на Биткойн в главните финансови системи.

Касарес също по този начин посочи смисъла на халвинг събитията, свързани с намаляването на възнагражденията на миньорите, които се случват на всеки четири години. В предишното тези събития са предшествали обилни нараствания на цените на Биткойн. Палихапития се базира на графика, която илюстрира евентуалното показване на BTC след предходните халвинги, предполагайки, че BTC може да нарасне до съвсем $500,000 до октомври 2025 година, в случай че отрази предходните пазарни цикли.

Палихапития посочи, че сходно доста нарастване на цената на Биткойн може да докара до изместването на златото като главно средство за предпазване на стойност. Освен това BTC може да стартира да има по-голяма транзакционна полза за закупуване на твърди активи. В комбиниране с опасенията по отношение на евентуалното обезценяване на $ този сюжет дава завладяващи благоприятни условия за вложение в Биткойн както като средство за предпазване на стойност, по този начин и като средство за замяна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР