Пазарът на криптовалути отбеляза забележителен растеж през последното десетилетие, като

...
Пазарът на криптовалути отбеляза забележителен растеж през последното десетилетие, като
Коментари Харесай

Ето колко крипто инвеститори има по света

Пазарът на криптовалути означи незабравим напредък през последното десетилетие, като всяка година реализира нови върхове.

До 2024 година международната популация на крипто вложителите надвиши невиждания половин милиард, със забележителен принос от Азия и Северна Америка.

В неотдавнашно изследване на Triple-A се оповестява, че сега има 562 милиона крипто вложители, което е доста нарастване по отношение на 420 милиона през 2023 година

Държави като Обединените арабски емирства (ОАЕ), Сингапур и Турция са водещи във връзка с вложителите в криптовалути. Забележително е, че една трета от тези вложители са на възраст сред 24 и 35 години, а единствено на Азия се падат 326.8 милиона крипто запалянковци.

Северна Америка се подрежда на второ място със 72.2 милиона вложители, притежаващи цифрови активи. Като цяло вложителите в криптовалути съставляват 6.8% от международното население.

Глобалното систематизиране на собствеността върху криптовалути през 2024 година, очебийно от Triple-A, демонстрира, че броят на вложителите в криптовалути към този момент надвишава популацията на Съединените щати. С близо 340 милиона жители на Съединени американски щати, както е регистрирано от Worldometers през 2023 година, това е единствено малко повече от броя на крипто вложителите в Азия.

Това акцентира възходящото значение на криптовалутите в международен мащаб и евентуалното им влияние върху актуалното общество. Например, крипто вложителите може би към този момент ще въздействат на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година

Освен това общото население на Индонезия (277.5 милиона) и Пакистан ($240.58 милиона) през 2023 година възлиза на 518 милиона души, което към момента е по-малко от броя на световните крипто вложители.

Съобщеният брой обаче включва единствено вложители, разпознати посредством протоколите за “ ” (KYC). Много крипто консуматори отдават приоритет на финансовата цялост, която е главно право, прието от структури като Организацията на обединените народи (ООН), което допуска, че действителният брой на запалянковците на криптовалути може да е по-голям.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР