Театралната школа при Драматичен театър Никола Вапцаров - Благоевград направи

...
</TD
>Театралната школа при Драматичен театър Никола Вапцаров - Благоевград направи
Коментари Харесай

Големи таланти вдигнаха публиката в благоевградския театър на крака

Театралната школа при Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " - Благоевград направи незабравим показ на Голямата сцена на културния институт, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

С премиера на " Et in Arcadia ego " по Хайнер Мюлер, младите гениите, с началник Теодор Куков, съумяха да впечатлят публиката, която в продължение на няколко минути, изправена на крайници, не спря да приветства младежите.

Младите артисти " придвижиха " феновете зад стените на една психиатрична клиника, с цел да покажат на какво е кадърен човек, борещ се за власт, пари и състояние в обществото. 

Житейските избори, които направиха актьорите на сцената припомниха на публиката, че в последна сметка всички сме смъртни, а всяко наше решение след себе си води до поредност от събития, които предопределят живота ни.

В особено изявление за предаването " Цветовете на България " на Радио Blagoevgrad24.bg  Теодор Куков разкри, че младите артисти от школата сами избрали пиесата, която да показват.

" Актьорите от школата сами избраха тази драматургия и стилистиката на спектакъла. Моята роля в целия развой беше да им оказа помощ да извадят на показ гения, който носят в себе си. Това са едни деца, които се открояват от своите връстници. Във всеки един миг от пиесата децата си даваха сметка какво приказват, тъй като още до момента в който работихме по текста се постарах да не оставям неизяснени неща. Това са едни извънредно будни деца, които ясно си дават сметка, че когато преследваш избрани цели с цената на всичко - това не те прави изверг, само че не те и извисява ", сподели още той.

Премиерата на Театралната школа почетоха ръководителят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков и омбудсмана на Благоевград Злата Ризова, които споделиха, че са мощно впечатлени от гения на младите артисти.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР