ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Семейството на най-младия човек, екзекутиран някога в

...
ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Семейството на най-младия човек, екзекутиран някога в
Коментари Харесай

Семейство на чернокож тийнейджър, погрешно екзекутиран през 1931 г., търси обезщетение след освобождаването от 2022 г.

ФИЛАДЕЛФИЯ (АП) — Семейството на най-младия човек, екзекутиран в миналото в щата Пенсилвания — негър 16-годишен юноша, изпратен на електрическия стол през 1931 година и оправдан от губернатора през 2022 година — съди окръга, който го е преследвал.

Александър Макклей Уилямс е наказан за ликвидиране през октомври 1930 година с нож за лед на бяла жена във вилата й въз основа на неговото поправително учебно заведение.

Вида Робаре, на 34 години, е била намушкана 47 пъти. Бившият й брачен партньор, който също е работил в учебното заведение, заяви, че е намерил тялото, а фотография на кървясъл отпечатък от ръка на възрастен, направена на мястото на случая, е прегледана от двама специалисти по пръстови отпечатъци. Но това не беше упоменато по време на процеса, нито пък фактът, че тя е получила бракоразвод на съображение „ изключителна свирепост “. стана обвинен, макар че ръцете му бяха по-малки, нямаше очевидци и доказателства, които да го свързват с закононарушението. Той е бил държан в продължение на дни на разпит без родителите с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР