За съжаление превземането на Авдиевка и изместването на фронтовата линия

...
За съжаление превземането на Авдиевка и изместването на фронтовата линия
Коментари Харесай

Нужен ни е Харков...: По руските пътища се появи нов знак

За страдание завладяването на Авдиевка и изместването на фронтовата линия по-на запад не опазиха Донецк от обстрел. Цивилни не престават да умират. Нашите триумфи в северната част на Харковска област не ни направиха по-спокойни - Белгород продължава да бъде нападнат. Реалността принуждава управляващите да слагат нови пътни знаци. Повече четете в материала.

" Цариград " проучва единствено един, може даже да се каже, спокоен ден на жителите на Белгородска област. Нямаше шумни пристигания към високите здания.

Но имаше и нещо друго, може би още по-ужасно - кървавата рутина на войната, повтаряща се ден след ден. Ще изчезне ли след основаването на санитарна зона край Харков?

Мониторингът на Телеграм на новинарския портал Bel.ru от сутринта на 29 май до сутринта на 30 май сподели, че от 32 вести дневно 22 са свързани с обстрели и война.

Свалени са седем снаряда " Град " и три дрона, един от които авиационен вид. Изглежда, че 19 от офанзивите по някакъв метод са достигнали задачите си. Те засегнаха 13 села, пет от които повече от веднъж. Най-много пострада многострадалното Шебекино.

Противникът нападна главно с дронове. Но село Грузское (това е доста по-вляво - настрана от зоната на бойните дейности в региона на Харков) беше подложено на масирана офанзива както от дронове, по този начин и от артилерия. Десет обитаеми места останаха без ток този ден.

Въздействия върху частни къщи и коли

За благополучие няма починали. Но има ранени и то тежко. Дронът е хвърлил граната върху мъжа; той е с осколкови рани по лицето, предмишницата и краката.

След минометния обстрел е ранена жена, която е била в къщата си. Тя беше евакуирана с преминаващ превоз - може би тъй като колата за спешна помощ в Белгородска област към този момент не стига на всички места заради опасността от дронове.

В този „ спокоен “ ден в Белгородска област бяха атакувани: информационно оборудване, две селскостопански предприятия, база за отдих, учебно заведение и пункт за първа помощ, затворени заради обстрел.

Но най-често те просто удрят частни къщи и движещи се или неподвижни коли. Петима от тях бяха ранени този ден, плюс две единици специфична техника.

Така че не на вятъра по пътищата на Белгородска област, на 5-10 километра от границата, се появиха нови предупредителни табели „ Опасност от нахлуване с БЛА “

Тоест нормалният и към този момент прочут украински гнет против цивилни.

Очертания на санитарната зона: Имаме потребност от Харков

Трябва да се означи, че Новостроевка-ВТорая и фермата Стадников, където хората бяха тежко ранени, се намират надлежно доста вляво и доста вдясно от територията, където сега се водят борби за основаване на санитарна зона в Харковска област.

Оказва се, че зоната за сигурност би трябвало да бъде доста по-широка. Но даже в Шебекински регион, който е в съседство с Волчанск и Липци, терорът против цивилното население продължава - което значи, че санитарната зона би трябвало да бъде доста по-дълбока. Колко?

Обстрелът на Белгородска област се прави от покрайнините на Харков. Така че, в случай че не вземете този град, няма да има смисъл да създавате такава санитарна зона.

Как да не си спомним, че нашите войски към този момент бяха ситуирани покрай Харков и навръх тези места, за които в този момент се водят борби, само че те си потеглиха оттова на два стадия - след жест на благосклонност на договарянията в Истанбул напролет и след " прегрупиране в Харковска област ” през есента на 2022...

Търговските центрове са в защита

В супермаркетите постоянно има доста хора и по тази причина това е една от обичаните цели на украинските въоръжени сили. На 15 февруари врагът нанесе ракетен удар по търговски център на ул. Плеханов в Белгород. Тогава починаха седем души, в това число бебе. И това надалеч не беше единственият обстрел на търговски центрове.

" Сити мол ", да вземем за пример, е удрян от ракети към този момент четири пъти. На 15 март парчета от ракети дойдоха на покрива. На 16 март осколки порязаха фасадата на постройката.

На 11 май те удариха паркинга на търговски център и крило на постройката, пробивайки покрива. На 25 май два снаряда паднаха на територията на комерсиалния център, а третият повреди покрива над киносалона.

Търговските центрове в Белгород към този момент работят с спирания. По време на известия за ракетни офанзиви посетителите са помолени да слязат в сутеренните етажи. Самите магазини са се трансформирали доста външно и вътрешно.

Входовете им са укрепени с бетонови блокове, а на паркингите са инсталирани модулни защитни структури и ограничители, тъй че при пожар в един автомобил да не се възпламенят паркираните наоколо.

От последния репортаж на Bel.Ru от " Сити мол " можете да научите за най-новите „ нови артикули “ в шопинг и развлекателния живот:

Вътре в постройката са направени укрепления от стоманени рамки и чували с пясък. Много магазини и някои заведения за хранене са затворени. Затворени са детските занимания, кината, пекарните и фитнес центровете. Продавачите скучаят на касите.

Какво от това?

Но не са ли доста от комерсиалните центрове в страната, в това число Санкт Петербург и Москва, където толкоз обичат да пренебрегват войната и да провеждат всеобщи шоута и празници, очаквайки ориста на белгородския " Сити мол "?

Ако вземем поради непрестанно увеличаващия се обхват на полета на безпилотните самолети и прехвърлянето на Киев на оръжия с огромен обхват от Запада с позволение за потреблението им на съветска територия, става неспокойно.

Изходът от тази невъзможност може да бъде единствено един - война с цялостна мощ и безусловна Победа. Какво ще се случи в противоположен случай, можете елементарно да си визиите, като прочетете новините от Белгород.

Превод: СМ

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10807Саймън Ципис: Щом станете член на НАТО, вие сте длъжни да участвате в задгранични спорове /3 част/Алтернативен Поглед55355Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед16046КТ " Подкрепа " и " ЛЕВИЦАТА! ": Енергетиката ни е в клинична гибел! Зелената договорка е небивалица!Алтернативен Поглед15662Валентин Радомирски: районен съд Македония чака да ни бъде отнето правото на несъгласие в Европейски Съюз, с цел да продължат досегашната си политикаАлтернативен Поглед18577Валентин Радомирски: Съединени американски щати приготвят Черноморска тактика, без да търсят мнението на страните от регионаАлтернативен Поглед204077Валентин Вацев: Боговет
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР