Родителите да наблюдават децата си и когато се появят респираторни

...
Родителите да наблюдават децата си и когато се появят респираторни
Коментари Харесай

От какво имат нужда децата за здрав имунитет?

Родителите да следят децата си и когато се появят респираторни признаци да се извърнат към лекарите, защото самолечението в сегашната обстановка е извънредно неуместно, предизвести в изявление за Българска национална телевизия детският пулмолог доцент доктор Елена Георгиева, шеф на детското поделение в УМБАЛ " Софиямед ".

" Знае се, че през есенно-зимния сезон е времето на имунизациите - това е единият вид за отбрана. Другият е грижата за имунитета, който би трябвало да съпътства децата през целия им живот, а освен наесен, когато пристигна сезонът и те би трябвало да тръгнат на детска градина или на учебно заведение ", уточни тя.

Доц. Георгиева означи, че грижата за имунитета включва вярно хранене, спортуване, а също и медикаментите, които укрепват имунитета. В международен мащаб се следи дефицит на витамин D. Приемът на витамини е потребен в същото време на годината, само че не трябва да се прекалява с него. Той би трябвало да се реализира под контрола на персоналния доктор, който следи детето.

Акцентът се слага върху храненето в неговото многообразие, акцентира още тя.

Доц. Георгиева предложи към имунизиране да се насочват децата с хронични болести и по-късно тези, за които персоналният доктор реши, че това е уместно. 

Трябва да подходим към началото на тази образователна година с допустимо по-малко страхове, сподели експертът. Струпването на доста хора постоянно крие опасности в сегашната конюнктура. Общопрактикуващите лекари обаче са планували тези условия и потокът на децата ще бъде проведен по този начин, че да няма прекомерни скупчвания във връзка на набирането на нужните документи преди началото на образователната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР