Израелски и чуждестранни служители все повече вярват, че Международният наказателен

...
Израелски и чуждестранни служители все повече вярват, че Международният наказателен
Коментари Харесай

Израел готов да реагира на заповеди за арести на политици от съда в Хага заради конфликта с Хамас

Израелски и задгранични чиновници от ден на ден имат вяра, че Международният углавен съд (МНС) в Хага се готви да издаде заповеди за арест на висши израелски държавни чиновници по обвинявания, свързани с спора с Хамас, оповестява The New York Times, базирайки се на свои източници. Според тях съдът преглежда също по този начин и опцията да издаде заповеди за арест на водачите на Хамас.

„ Израелците евентуално биха могли да бъдат упрекнати във възпрепятстване на доставката на филантропична помощ за линията Газа и в прекомерно внезапен отговор на офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври “, настояват източниците на изданието. Вестник Times of Israel написа, че „ Израел поставя съгласувани старания да попречи на Междунтародния углавен съд да издаде заповеди за арест на премиера Бенямин Нетаняху и други висши израелски чиновници “. Външният министър Израел Кац съобщи, че Израел „ чака, че съдът ще се въздържи “ от издаване на заповеди за арест.

„ Няма нищо по-порочно от това да се опитваш да попречиш на Израел да се пази против свиреп зложелател, който намерено приканва за заличаването на Израел “, сподели Кац в изказване. Според него издаването на заповедите " ще навреди на командирите и бойците на израелските отбранителни сили и ще даде подтик на терористичната организация Хамас ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР