Деветима огнеборци от Смолян са наградени от директорът на Главна

...
Деветима огнеборци от Смолян са наградени от директорът на Главна
Коментари Харесай

Наградиха пожарникари от Смолян, участвали в спасителна акция на туристка в Родопите

Деветима огнеборци от Смолян са наградени от шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов за присъединяване си в избавителна акция в региона на „ Каньона на водопадите “, осведомят от пресцентъра на полицията.

Дежурният екип включващ спасителите Иван Еков, Билял Алиев, Андон Игоров, Валери Берберов, Петър Георгиев, Асен Жилков, Младен Маджаров, Тодор Белаков и Ангел Мандов се отзовават на сигнал за помощ на 19 април. Малко преди този момент жена от Бургас, дружно с нейни близки били на разходка в планината над Смолян, само че падайки е счупила крайници си. Огнеборците реагират навреме и макар труднодостъпното място, те стигнали в точния момент до потърпевшата туристка. Момчетата пренесли с носилка нуждаещата от помощ жена в разстояние на над 1 км, по стръмен и стеснен терен, с доста трудности.

Благодарение на бързите им и навременни дейности и основаната добра организация, тя е получила навременна здравна помощ.

В знак на благодарност Силвия Тасева от гр. Бургас е изпратила и благодарствено писмо за оказаната й помощ до комисар Александър Джартов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР