Театрално студио Маска“ към Общинския младежки дом се завърна с

...
</TD
>Театрално студио Маска“ към Общинския младежки дом се завърна с
Коментари Харесай

Русенското театрално студио Маска грабна 5 награди от националния фестивал на изкуствата Приказка за теб

Театрално студио " Маска “ към Общинския юношески дом се завърна с пет награди от националния фестивал на изкуствата " Приказка за теб “, който се организира във Варна. Талантливите деца и младежи участваха с две пиеси в разнообразни възрастови групи, впечатлявайки жури от експерти в театралното изкуство и детско жури. Те бяха поканени да открият 25-ото издание на фестивала с пиесата " Срещи в приказките “.

Театрално студио " Маска “ бе класирано преди всичко във втора възрастова група за детския си театър " Срещи в приказките " по авторски сюжет на ръководителя на групата Мина Маринова. Пиесата е дебют на сцена за множеството участващи и е осъществена с поддръжката на стратегия " Култура “ на Община Русе за дребни креативен планове. Алекса Етем, която взе участие с две функции в спектакъла, бе отличена с премия за най-хубаво осъществяване, а Христо Костов получи специфична премия за ролята си на Том Сойер.

Втората режисура на театралния клуб " Да целунеш принцеса “ по Ханс Кристиан Андерсен се състезава в четвърта възрастова група, където завоюва втора премия. Постановката завоюва и премията на детското жури, като това самопризнание е може би най-ценната премия, защото те избират единствено един театър от всички възрастови групи. Постановката, сюжетът, сценографията и костюмите са дело на Мина Маринова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР