Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше

...
Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше
Коментари Харесай

Главчев: Не може пенсиите на хората да са предизборен плакат

" Вчера всички станахме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна. Става въпрос за размера на нарастването на пенсиите. Надзорният съвет на Национален статистически институт взе решение увеличението да бъде с 11% и то, в сходство с всички правила. Не може пенсиите на хората да са избирателен афиш ”, разясни министър-председателят.  Главчев засяга настояванията на ПП-ДБ да се свика изключително съвещание на Народното събрание, откакто стана ясно, че има възможност заложеното през юли нарастване да е с 1% по-малко от в началото плануваните 10%. Причината за разминаването е формулата на пресмятане по така наречен швейцарско предписание, която се въздейства от инфлацията. Именно забавянето на инфлацията в последните месеци можеше да се отрази на нарастването на пенсиите, което пък в бюджетните планове за тази година е заложено да бъде 11%.

Той изясни, че подготовката за провеждането на изборите върви по проект. " Имам уверението от министерството на електронното ръководство, че графика се съблюдава. Удостоверяването на сходството на машините за вота 2 в 1 през юни върви по проект, екипите работят. Очаква се този развой да завърши от 24 до 26 май ", сподели Главчев.

Служебният министър председател добави, че е провел среща с организацията " Прозрачност без граници "  във връзка с подготовката за изборите. " Те са водач в следенето на изборните процеси. Срещнах се с ръководителя Франсоа Валериан, както и българския представител Калоян Славов. Те останаха удовлетворени от това по какъв начин работи Министерския съвет работи в посока да са транспарантни и почтени изборите и дадоха обещание цялостно подпомагане в тази посока ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР