Това е станало ясно по време на среща в Министерския

...
Това е станало ясно по време на среща в Министерския
Коментари Харесай

Кабинетът е готов да осигури средства за Националния съвет на религиозните общности в България

Това е станало ясно по време на среща в Министерския съвет на премиера Главчев с представители на Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ), добавя Българска телеграфна агенция.

По думите на министър-председателя НСРОБ е сполучлив образец по какъв начин би трябвало да съжителстват другите религии.

В хода на срещата министър председателят беше осведомен с активността на НСРОБ през миналите няколко години. Подчертано беше, че моделът, по който е основано сдружението, е неповторим и след това е общопризнат и в други европейски страни. Целта му е да спомага за постигането на общите цели за добруването на българските жители.

Премиерът Главчев приветства интензивността на сдружението в поддръжка на начинания за междурелигиозен разговор и приемливост.

НСРОБ е основан през 2008 година със съдействието на Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет. Негови учредители са Българска православна черква, Мюсюлманско вероизповедание, Арменска апостолическа черква, Централен израилтянски нравствен съвет, Обединени евангелски църкви и Католическа екзархия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР