Непалските власти възнамеряват да използват безпилотни летателни апарати (БЛА), за

...
Непалските власти възнамеряват да използват безпилотни летателни апарати (БЛА), за
Коментари Харесай

Непал възнамерява да използва дронове за премахване на боклука от склоновете на Еверест

Непалските управляващи имат намерение да употребяват безпилотни летателни апарати (БЛА), с цел да доставят боклука от скатовете на най-високия в света Еверест до базовия лагер, оповестява. Според вестника тестванията на товарни БПЛА към този момент са почнали.

Министерството на вътрешните работи на Непал е дало позволение за тестови полети. Департаментът акцентира нуждата от съгласуваност с локалните управляващи, организациите за сигурност и други заинтригувани страни, с цел да не се пречи на полетите на хеликоптери и други самолети в региона.

За разчистване на скатовете се планува потреблението на дронове DJI FlyCart 30 с товароподемност до 30 кг.

Определените тестови полети ще бъдат изпълнени от модел DJI FlyCart 30 Category-D. Този модел има тегло от 65 кг (с две акумулатори DB2000 и има оптимално тегло при политане от 95 кг и има разстояние на полета от 28 км без потребен товар и 16 км с товар от 30 кг, с режим на двойна батерия. По същия метод този дрон, който може да работи при температура от -20° до 45° C може да остане във въздуха за 18 минути при натоварване от 30 kg и режим на двойна батерия, според спецификацията на DJI.Междувременно, съгласно спецификацията, оптималната височина на полета на този дрон е 6000 м без потребен товар.

През април управляващите на страната оповестиха, че сухопътните сили стартират да събират отпадък на Еверест, а БПЛА са предопределени да оказват помощ за осъществяването на тази интервенция. Както показва изданието, боклукът се възнамерява да се събира и по скатовете на върховете Лхотце и Нупце.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР