В изявление пред медиите, около 22:00 часа б.вр. Калиняк определи здравословното

...
В изявление пред медиите, около 22:00 часа б.вр. Калиняк определи здравословното
Коментари Харесай

И след 4 часа в операционната няма добри новини за простреляния Роберт Фицо

В изказване пред медиите, към 22:00 часа б.вр. Калиняк определи здравословното положение на премиера като " в действителност съществено " и добави, че сега няма положителни вести, цитираха думите му международните организации.

59-годишният министър-председател на Словакия Роберт Фицо беше прострелян неведнъж в сряда след политическо събитие при опит за ликвидиране, който шокира дребната страна и отекна в цяла Европа, означи Асошиейтед прес.

Премиерът Фицо участваше на изнесено държавно съвещание в Хандлова, град с 18 000 поданици в централната част на Словакия, когато беше атакуван пред културния център на обитаемото място.

Въоръженият мъж простреля Фицо пет пъти, оставяйки премиера в сериозно положение, сподели министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок на брифинг, представен от Би Би Си.

Нападението против словашкия министър председател е било политически стимулирано, сподели и словашкият министър на защитата Роберт Калиняк, представен от Франс прес.

Есток изрази убедеността си, че стрелбата е стимулирана от речта на омразата, популяризирана в обществените медии, и прикани жителите да не " дават отговор на омразата с ненавист ".

От друга страна Ещок се обърна към медиите и репортерите в залата с обвиняването, че " доста от вас бяха тези, които сееха тази ненавист ".

Той приключи обръщението си с апела към медиите, че имат " обществена отговорност " да се борят с разпространяването на ненавист.

Стрелбата в сряда против словашкия министър председател Роберт Фицо след политическо събитие провокира потрес в цяла Европа три седмици преди плануваните избори за Европейски парламент.

Лидери от целия политически набор осъдиха очевидния опит за ликвидиране на, както се изрази АП, популисткия, проруски водач, наричайки го офанзива против демокрацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР