Рилски спортист стигна отново до финал в Националната баскетболна лига.

...
Рилски спортист стигна отново до финал в Националната баскетболна лига.
Коментари Харесай

Рилски спортист е първият финалист в НБЛ

Рилски състезател стигна още веднъж до край в Националната баскетболна лига. Самоковци завоюваха същинска гладиаторска борба в зала „ Балканстрой “, като надделяха Спартак Плевен за трети път в полуфиналната серия с 77:76 точки. Рилски завоюва серията с 3:0 победи.

В Плевен Спартак стартира доста мощно и поведе, само че позволи поврат и връщане на Рилски състезател. Самоковци устискаха финалния взлом на своите домакини и да се класират за финала.

Брендън Браун бе най-резултатен за спечелилите със 17 точки и 6 асистенции. Отлично включване от пейката направи Коуди Карлсън, който приключи с 13 точки и 8 битки. По 11 точки нанизаха Алекс Симеонов (9 борби) и Павлин Иванов, а с 10 приключи Трей Портър.

Играчите на Спартак бяха безгрешни от линията за углавен удар. Най-резултатен бе Николай Стоянов с 22 точки, 16 наниза Димитър Маринчешки, а 10 – Николай Маринов. Коча Йовович приключи с 9 точки, 6 битки и 9 асистенции.

На финала носителят на Купата на България ще срещне спечелилия от полуфинала сред Левски и Балкан. Резултатът в серията сред „ сини “ и „ зелени “ е 1:2, като идващият мач е в София на 20 май от 19 часа.

Рилецо е финалист за втора поредна година. През миналата акция възпитаниците на Людмил Хаджисотиров отстъпиха на Левски с 1:4.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР