Магистрати, експерти и родители на деца, загинали при пътнотранспортни произшествия,

...
Магистрати, експерти и родители на деца, загинали при пътнотранспортни произшествия,
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура организира дебат за мерки срещу войната по пътищата

Магистрати, специалисти и родители на деца, починали при пътнотранспортни катастрофи, ще разискват ограничения за противопоставяния на войната по пътищата. Организатор на полемиката е Софийската градска прокуратура, заяви БНР.

Дискусията беше оповестена преди месец, когато от държавното обвиняване анонсираха своите оферти. Сред тях -  обвинените за произшествия със гибел да лежат в ареста осем месеца. В момента, в случай че обвиняването е за гибел по несъобразителност, оптималният период за задържане е два месеца. При към момента рядко употребяваната правна подготовка – гибел при възможен предумисъл, е осем месеца.

Според прокуратурата, това е една от ограниченията, които биха създали следствията по-бързи и ефикасни. Сред другите оферти са въвеждане на срочност за правене на основните за такива каузи експертизи, наложително лишаване на книжката на обвинените, както и опция да се събират трафични данни от мобилните оператори при следствия за гибел на пътя.

Какви  ще са предложенията на другите участници в полемиката, както и ще получат ли поддръжка тези на държавното обвиняване, ще стане ясно на плануваната за 13.00 часа конференция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР