Обвиняемият за случая Цалапица Рангел Бизюрев отива на съд по

...
Обвиняемият за случая Цалапица Рангел Бизюрев отива на съд по
Коментари Харесай

Убиецът от Цалапица - на съд по член, който допуска и доживот без замяна

Обвиняемият за случая " Цалапица " Рангел Бизюрев отива на съд по изключително тежкия член 116, алинея 1 от Наказателен кодекс - за съзнателно ликвидиране с особена свирепост. Това излиза наяве от известие на прокуратурата през днешния ден.

Този текст от Наказателен кодекс планува присъда от 15-20 години, пожизнен затвор или доживотен затвор без подмяна. 

Убийството в пазарджишкото с. Цалапица, осъществено на 20 юли, м.г., докара до всеобщи митинги за правдивост - главно тъй като причинителят бе изтърван елементарно да избяга, а двама млади близнаци, които са му помагали, бяха подведени за укривателство, а не за съучастие.

Бизюрев в последна сметка - след многомесечни усложнения (и законови поправки) ни бе върнат от Дания. Оттогава е непроменяемо в ареста.

За пръв път той застана пред български съд като очевидец - точно на близнаците Валентин и Борислав Динкови, помогнали му да скрие трупа на Димитър Малинов (24 г.).

Фактически в този момент стартира и неговото дело всъщност - за самото ликвидиране.

Ето и прокурорското известие в оригинал:

Окръжна прокуратура - Пловдив съобщи на съд Р.Б. за осъществено съзнателно ликвидиране с особена свирепост в с. Цалапица, обл. Пловдив

На 14 юни 2024 година Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Окръжен съд-Пловдив  обвинителен акт по отношение на Р.Б., на 31 година Той е предаден на съд за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил другиго -  Д.М., на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Разследването по досъдебното произвеждане е завършило в законоустановения период, като са осъществени всички нужни дейности и са събрани доказателства за откриване на обективната истина.

Обвиняемият Р.Б. е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предстои Окръжен съд-Пловдив да насочи разпоредително съвещание по импортирания обвинителен акт.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР