В Харков днес е ден на траур за загиналите при

...
В Харков днес е ден на траур за загиналите при
Коментари Харесай

Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет през уикенда

В Харков през днешния ден е ден на печал за починалите при съветския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, измежду тях - и момиче на 12 години, 43-ма са ранени. До момента са разпознати 11 от телата, най-малко 7 души към момента се водят в неопределеност.
 
Руските обстрели по едноименната област не престават. Двама души са починали, а 9 са ранени при офанзиви в региона на Вовчанск. Три са жертвите в Донецка област.

По данни на украинската войска най-напрегната остава обстановката в региона на Купянск в Харковска и Покровск в Донецка област.

Президентът Володимир Зеленски също дефинира ситуацията край Покровск като " най-горещото ". По думите му комплицирано продължава да бъде и в региона на Вовчанск и Липци в Харковска област. Според него е значимо осъждането на съветския гнет да докара до избрани последици:
" За да може най-сетне да имаме задоволително системи за противовъздушна защита за отбрана на Украйна и нашите градове. И тъй че у сътрудниците ни да се появи нужната решителност за превантивна отбрана от съветските терористи - да ги унищожават, преди те да стартират да унищожават живота ".  

За потребността от още системи за противовъздушна отбрана приказва и министърът на защитата Рустем Умеров, който сподели, че от началото на годината руснаците са изстреляли съвсем 10 хиляди авиобомби по украинската територия.


Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР