Земетресения, наводнения, бури и други катаклизми ни заплашват още в

...
Земетресения, наводнения, бури и други катаклизми ни заплашват още в
Коментари Харесай

Учени алармират за катаклизми: Земетресения, наводнения и бури ни заплашват още в началото на юни

Земетресения, наводнения, стихии и други катаклизми ни заплашват още при започване на юни, сигнализират учени.

 

Експертите предизвестяват, че Слънчевата система ще стане очевидец на събитие, известно като " церемониал на планетите “. На 3 юни 6 планети образно ще се подредят в една линия, издигаща се под ъгъл към 25 градуса по отношение на хоризонта, а физически ще се скупчат в дребен бранш на Слънчевата система дружно със Земята.

 

Това провокира безпокойствие, тъй като по време на " парада “ 5 планети ще се появят от едната страна на Земята едновременно. От тях 4 са най-големите в Слънчевата система: Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, а към тях се причислява Марс.

 

Учените изясняват, че тези пет планети ще " придърпват “ Земята към себе си. Геофизиците имат съществени съмнения, че измененията в силата на гравитационното поле ще повлияят върху придвижването на литосферните плочи, от които е построена земната кора. Движейки се постепенно, те се опират една в друга, натрупвайки напрежение, което при изхвърляне, провокира земетресение.

 

Учените напомнят, че вулканът Ел Чичон, латентен от 220 хиляди години, стартира да изригва няколко дни след огромния " церемониал на планетите “ на 10 март 1982 година, убивайки 2 хиляди души. Този път обстановката е още по-тежка, защото явлението ще се състои в пика на 11-годишния цикъл на Слънцето, който предизвиква тежки магнитни стихии.

 

Слънцето е толкоз интензивно преди някои от най-големите катаклизми в историята: през 2004 година преди цунамито в Индонезия, земетресението от 8,8 по Рихтер в Чили през 2010 година, по-късно и в Япония през 2011 година Слънчеви изригвания са регистрирани и преди земетресението в Турция предходната година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР