Резултатите след края на клиничните тестове от последната трета фаза

...
Резултатите след края на клиничните тестове от последната трета фаза
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзер е 95% ефективна. Най-обещаващи са резултатите при хора над 65 г. |

Резултатите след края на клиничните проби от последната трета фаза на имунизацията против COVID-19 на американския фармацевтичен колос " Пфайзер " демонстрират, че тя е 95% ефикасна и безвредна, написа " Ню Йорк таймс ".

От компанията оповестяват още, че " до дни " ще аплайват за утвърждение от Американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA).

Според оповестените през днешния ден резултати, имунизацията предотвратява леките и тежки форми на коронавирусна зараза . Освен това тя е ефикасна и при възрастни хора, които са по-уязвими и при които по-често не работят други типове ваксини . При тях имунизацията на американската компания е ефикасна в 94% от случаите.

Резултатите демонстрират, че ефикасността на имунизацията - след слагането на двете дози, е непрекъсната . Най-честият непряк резултат е умората , като 3,7% от доброволците оповестяват, че изпитват отмалялост след слагането на втората доза.

По-възрастните доброволци оповестяват за по-малко и по-леки странични резултати . Според Акико Ивасаки, имунолог от Йейлския университет, резултатите при хора над 65 години са най-обещаващи

Оптимистичните резултати от проучванията идват по-малко от година след началото на работата по имунизацията.
„ Резултатите от клиничните проби бележат значима стъпка в това историческо осеммесечно пътешестване за основаване на ваксина, способна да  приключи тази опустошителна пандемия “, съобщи доктор Алберт Бурла, изпълнителен шеф на " Пфайзер ".

Ако имунизацията бъде утвърдена от FDA, от компанията могат да произведат до 50 млн. дози до края на годината и до 1,3 милиарда дози до края на 2021 година

Очаква се имунизацията да получат първо хората на първа линия в битката с COVID-19, както и по-уязвимите възрастни хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР