Какви храни да ядем, за да предотвратим ранното побеляване на

...
Какви храни да ядем, за да предотвратим ранното побеляване на
Коментари Харесай

Какви храни да ядем, за да предотвратим ранното побеляване на косата?

Какви храни да ядем, с цел да предотвратим ранното побеляване на косата?Този развой може да се дължи освен на стрес, само че и на неналичието на избрани витамини и минерали в организма.

Кои храни би трябвало да се включат в диетата

Диетолози предлагат описът да  включва органично месо, домашни птици, риба, морски блага, както и пълноценни органични млечни артикули.

Какви храни да ядем, с цел да предотвратим ранното побеляване на косата? 24.05.24 23:30 Гигантска карирана завивка ще покрие „ Шанз Елизе “  24.05.24 23:00 Туристи починаха при сриване на ресторант в испанския курорт Палма де Майорка (ВИДЕО) 24.05.24 22:24 Българските гимнастички водят в конкуренцията на Европейското състезание в Будапеща 24.05.24 22:00 Самолет Airbus A320 прегази служащ с колесника си в Екатеринбург (ВИДЕО) 24.05.24 21:31

Важно е да се грижите за приема на мед в организма

Дефицитът на мед може да се покрие с хранителни добавки. Старайте се даприемате повечи повече телешки черен дроб, стриди и непреработени какаови зърна. Млечен бодил, артишок, куркумин също са  потребни.

Всички форми на колагенови пептиди, l-тирозин, витамини от група В, минерали, мед, манган, молибден и сложна форма на витамин Е ще оказват помощ за попречване на ранното побеляване.

Една от аргументите за преждевременното побеляване е наследствеността

Ако измежду вашите кръвни родственици има такива с ранна сива коса, тогава има огромна възможност тя да се появят и при вас в ранна възраст.

Какви храни да ядем, с цел да предотвратим ранното побеляване на косата?

Според детолози, прибързано побеляване на косата може да възникне заради анемия, макрозомна анемия, B6, B9 или B12 подвластна анемия. Освен това, може да бъде провокирано от хипотиреоидизъм и автоимунен тиреоидит.

Като друга причина, може да е и пониженият банкет и неприятното асимилиране на протеини в диетата, което понижава производствата на меланин в организма.

Меланинът играе извънредно значима роля в посивяването на косата, защото производството му се подтиква от хормоните на хипофизата и щитовидната жлеза.

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР