Новак Джокович така и не може да се доближи до

...
Новак Джокович така и не може да се доближи до
Коментари Харесай

Джокович: Притеснен съм и вече не се чувствам фаворит за Ролан Гарос; страдах на корта

Новак Джокович по този начин и не може да се приближи до най-хубавия си тенис през 2024-та и тъкмо това беше повода да го забележим на ATP 250 конкуренцията в Женева, където сърбинът целеше да натрупа задоволително игрова процедура и самочувствие пред Ролан Гарос. Плановете му обаче бяха изцяло осуетени от международния номер 44 Томаш Махач, който с нищо не сподели, че през днешния ден изигра дебютния си 1/2-финал на равнище ATP  и в последна сметка реализира ефектен успех над Джокера.

Най-притеснителното пък беше физическото положение на водача в международната класация, който колкото да се държеше на краката си в избрани моменти от срещата и наподобява всичко това кара Джокович да бъде доста непретенциозен и даже нерешителен във връзка с упованията си за идното " мейджър " съревнование във френската столица.

" Разбира се, че съм обезпокоен. Не играя по никакъв начин добър тенис през цялата година, в случай че изключим няколко мача. Вече не виждам себе си като любимец в Париж и ще виждам на нещата мач за мач. Нямах доста прекрасен предходна вечер към този момент и през днешния ден ми беше в действителност тежко.

Чувствах се непоносимо в първата половина от мача. Не желая да лишавам нищо от Томаш Махач, който изцяло заслужи успеха си, само че не знам какво да мисля за този дуел. Предпочитам да го не помни. Честно казано не знам по какъв начин изобщо завоювах втория сет. Надявах се да изиграя повече от един мач, когато пристигнах тук и изиграх цели три. Същевременно обаче ми се искаше и да се усещам по-добре. Не е прелестно да страдаш по този метод на корта. Трудно е да се концентрираш върху тениса, когато имаш толкоз доста други неща в главата си. Единствено се надявам да бъда в положително здраве и изцяло подготвен за Ролан Гарос " - показа международният номер едно след отпадането си в швейцарския град.

Novak Djokovic on his loss to Machac, he says he’s worried and he hasn’t played well this year, ‘I don’t see myself as a favorite at Roland Garros’

“Of course I`m worried. I haven`t played well at all this year, apart from a few matches here and there. Things are what they are.…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР