Регионалното представителство за Европа на Световната здравна организация /СЗО/ съобщи,

...
Регионалното представителство за Европа на Световната здравна организация /СЗО/ съобщи,
Коментари Харесай

СЗО обсъжда с Русия ваксината й срещу К-19

Регионалното посланичество за Европа на Световната здравна организация /СЗО/ заяви, че е почнала диалози с Русия, с цел да получи повече сведения за пробната ваксина против COVID-19, утвърдена от съветските управляващи, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Катрин Смолуд, почитан представител на европейския филиал на СЗО в ресора за изключителните обстановки, съобщи, че организацията води " директни диалози " с Русия, а чиновниците на СЗО коментират на съветските си сътрудници какви са " другите стъпки и информация, която СЗО ще изиска, с цел да направи оценка ".

Миналата седмица Русия стана първата страна, лицензирала ваксина за ковид, откакто президентът Владимир Путин разгласи, че тя е утвърдена. Ваксината обаче към момента не е минала всички тествания, които нормално се изискват за засвидетелствуване на ефикасността на ваксина, преди тя да бъде утвърдена, а това е съществено нарушаване на научния протокол, отбелязва Асошиейтед прес. Руските представители настояват, че имунизацията ще обезпечи дълготраен имунитет против Ковид-19, само че не дадоха никакви доказателства в поддръжка на изказванието си.

Шефът на европейското бюро на СЗО доктор Ханс Клуге сподели, че организацията приветства всеки прогрес в създаването на ваксина, само че добави, че всички ваксини би трябвало да бъдат подложени на едни и същи клинични тествания.

Руската до момента е тествана единствено върху няколко десетки хора.

Клуге означи, че Русия има дългогодишни обичаи в създаването и използването на ваксини, в това число на тези против жълта тресчица и детски паралич. " Безпокойството ни за сигурността и ефикасността не е обвързвано съответно с съветската ваксина, а с всички ваксини, които са в развой на създаване ", сподели Смолуд. Тя призна, че СЗО възприема " интензивен метод " за да обезпечи по-бързото създаване на ваксини против ковид, само че добави, че е значимо да не се вършат взаимни отстъпки с ефикасността и безвредността.

Според учените изпробването на дадена ваксина върху десетки хиляди хора е най-ефективният метод да бъде тествано дали има резултат от нея. Още двама претенденти за създаване на ваксина против Ковид-19 започнаха сходни проучвания в Съединени американски щати и другаде по света. Ще е належащо към 30 000 души да бъдат ваксинирани и следени по-късно.

Руски представители обявиха, че още този месец може да стартират имунизациите на лекарите с пробната ваксина, а от октомври - и всеобщи имунизационни акции.

На днешната конференция на СЗО Клуге прикани младите в Европа и по света да дадат своя принос в битката с ковид и добави, че нарасналият се в последно време брой на случаите на заразяване измежду тях би трябвало да им подсети, че " никой не е недостижим ", съобщи ДПА.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР