Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без

...
Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без
Коментари Харесай

Авария на водопровод остави без вода Южното Черноморие

Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без вода. Причината е повреда на довеждащ тръбопровод към язовир „ Камчия “ и ремонт на пречиствателната станция на язовир „ Ясна Поляна “. Хотелиери и концесионери на плажове дефинираха проблемите като бойкот на туристическия сезон.

„ Няма по какъв начин в разгара на сезона, в тези жеги, които оповестиха жълт код, хората да внимават, водата е от витално значимо значение. Вода нямаме от 8.00 часа сутринта. Разбирам от хората, които работят по трасето, че в най-хубавия случай в края на деня, а може и на следващия ден сутринта водоподаването да бъде възобновено. Вие представяте ли си от Крайморие до Ахтопол, до Резово, това са стотици хиляди туристи без вода в жегите “, сподели Николай Димитров, концесионерът на плажа в Крайморие.

„ Абсолютно нищо не може да работи без вода. Вие доста добре знаете, че като няма ток и вода, безусловно нищо по плажа не може да работи – нито душове, нито тоалетни, нито заведенията могат да работят, безусловно нищо “, добави концесионерът на плажа в Ахтопол Галин Вълчев.

За потребителите на вода от язовир „ Ясна поляна “ аномалии във водозахранването заради ремонтни действия има всеки вторник.

„ Хората чакат цяла зима тези дни, с цел да си изкарат хубава отмора, а в един миг, когато се върнеш в квартирата или хотела и не можеш да си измиеш морската вода, просто нещастието и напрежението са огромни за всички “, разяснява Здравко Василев, хотелиер от Приморско.

Сред незабавни диалози с управлението на сдружението „ Водоснабдяване и канализация “ в Бургас, водозахранването беше възобновено в 10.00 часа тази заран./БНР

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР