Разследващият журналист Миролюба Бенатова използва един и същи пост във

...
Разследващият журналист Миролюба Бенатова използва един и същи пост във
Коментари Харесай

Бенатова в един пост обяви, че напуска Нова и честити рожден ден на Борисов

Разследващият публицист Миролюба Бенатова употребява един и същи пост във фейсбук, с цел да разгласи, че напуща работа в Нова телевизия и да честити рождения ден на премиера Бойко Борисов.
 Нова тв освободи Миролюба Бенатова и Генка Шикерова
Днес министър-председателят на България е юбиляр. Навършва 60 години.

Дали има и каква е връзката сред двата мотива единствено може да се гадае. 

Нова телевизия приключи договорите на Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, а третият проверяващ публицист на медията Марин Николов е в отпуск. 

Причината са новите контракти, препоръчани от управлението на малкия екран.

В края на май тримата са били извикани на диалог, на който са им предложили промяна на трудовите взаимоотношения. Ръководството на медията тогава им предложи да работят без трудови контракти, а като свободни създатели, сътрудници на малкия екран. Аргументът, употребен от медията е, че по този метод се усъвършенстват разноски, а и по този начин проверяващите публицисти „ ще имат повече независимост да работят “.

По създание обаче новите условия на така наречен цивилен контракти не просто не дават независимост на публицистите, а вкарват наказания за тях, в случай че да вземем за пример откажат да създадат „ тематика, поръчана им от медията “.

Отстраняването на знаковите лица на Нова телевизия става факт, откакто тя стана благосъстоятелност на предприемачите братя Домусчиеви през април. Журналисти настояват, че след приключването на договорката в медиите от групата е почнал сериозен напън върху работата им. След скандални разкрития за отровната атмосфера бе освободен изпълнителният шеф на Нетинфо и основател на уеб страниците Гонг и Вести Христо Христов. Тези медии също бяха част от договорката с Домусчиеви.

България е на 111-о място по независимост на словото в света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР