Ще използваме всички институционални подходи и няма да оставим каруцата

...
Ще използваме всички институционални подходи и няма да оставим каруцата
Коментари Харесай

Божанов: Няма да оставим каруцата на модерацията в калта. Ако Мета промушва руско влияние, трябва да действаме - Медии

Ще използваме всички институционални подходи и няма да оставим каруцата на модерацията в калта. Ако през нескопосани процеси и метрики на Мета се накърнява свободата на изложение или се промушва съветско въздействие, би трябвало да действаме, написа във Facebook някогашният министър на електронното ръководство и народен представител от " Демократична България " Божидар Божанов. 

Той и някогашният министър по ефикасното ръководство от " Продължаваме промяната " Калина Константинова са изпратили взаимно писмо до Европейската комисия (ЕК), в което са приложили всички материали от чуването на майката компания на Facebook - Мета, и компанията, виновна за модерацията на обществената мрежа в България - Телус.

По време на чуването, което се състоя в един от последните работи дни на 48-ото Народно заседание, липсваше представител на Мета, само че пък от компанията бяха изпратили мнение с тяхната позиция по отношение на политиката им за модерацията на обществената мрежа в България. На процедура обаче от Мета отхвърлиха да отговорят на поставените в претекстовете на чуването въпроси, базирайки се на комерсиалната загадка сред тях и Телус. 

" Мета може и да се скрият от отиващ си български парламент, само че според скоро признатия Акт за цифровите услуги, Европейска комисия има обилни пълномощия да изисква информация. Именно с такава цел изпратихме документите, с които опитваме да съберем конкретика за модераторските практики в България ", написа Божидар Божанов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР