Разследването по случая със канализационната тръба под Варненското езеро се

...
Разследването по случая със канализационната тръба под Варненското езеро се
Коментари Харесай

Кметът Портних задържан. Обвиниха го за фекалната тръба във Варненското езеро

Разследването по случая със канализационната тръба под Варненското езеро се води от Националната следствена работа. Причинените вреди поради серията от повреди са съществени вреди.

ФрогНюз напомня, че 300 дни във Варненското езеро се изливаха мощно нечисти води поради повредата с тръбата, минаваща под водоема. Проектът за построяването е минал през ръцете на 25 специалиста от редица институции. Изграждането завършва през 2011 година, а цената на плана е над 5 милиона евро. Тръбата е предопределена да води отпадните води от кв. “Галата” и кв. “Аспарухово” в пречиствателната станция в Тополи.

През лятото на 2019 година обаче поражда проблем. Тръбата се къса, а поради повредата в езерото стартират всекидневно да се изливат отпадни води. Става дума за кубици. Информацията за това обаче стана обществена месеци по-късно - напролет на 2020 година

Прокуратурата стартира следствие като не бе ясно кои длъжностни лица се ревизират за документни закононарушения за заграбване на европари, закононарушения по работа, занемареност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР