Метеорологичната служба съобщи, че горещините вероятно ще продължат и през

...
Метеорологичната служба съобщи, че горещините вероятно ще продължат и през
Коментари Харесай

Адска жега в Индия: Температурите достигнаха близо 48 градуса

Метеорологичната работа заяви, че горещините евентуално ще продължат и през тази седмица.

 

Горещините настъпват в миг, когато в Индия се организират парламентарни избори, чиито резултати ще бъдат оповестени на 4 юни.

 

Индийското лято, което продължава от март до септември, нормално е горещо и влажно. Индийският метеорологичен департамент (IMD) съобщи, че тази година страната евентуално ще преживее по-дълги и по-интензивни горещини.

 

В събота температурите надвишиха 45С на 10 места в Националния столичен район (NCR), който обгръща Делхи и някои региони от прилежащите щати Утар Прадеш, Харяна и Раджастан.

 

IMD предвижда, че в понеделник и вторник оптималните температури в Делхи и други северни градове евентуално ще се движат към 45-46С.

Също по този начин предвижда нови горещини в някои елементи на Западна и Централна Индия през идващите няколко дни.

 

Тази седмица доста индийски щати, които са подложени на гореща вълна, също ще гласоподават. В понеделник милиони гласоподаватели ще гласоподават в Махаращра, Утар Прадеш и Бихар, а в Делхи - на 25 май.

 

Изборите се организират на седем стадия от 19 април до 1 юни. Много гласоподаватели показаха неудобството си да излязат на улицата в огромната горещина. Те споделят, че е мъчно да се стои на опашки, изключително за възрастните хора.

Лятото постоянно е било изтощително в доста елементи на Индия - изключително в северните и централните региони.

 

Докато някои хора употребяват климатици и охладители за вода, с цел да се охлаждат, други, изключително в по-отдалечените градове, са измислили свои лични способи за справяне с горещините - от изстудяване на водата в глинени стомни до приемане на питиета, приготвени от сурова пулпа от манго, с цел да се предпазят от топлинен удар.

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР