Разделянето на Закона за движение по пътищата в три отделни

...
Разделянето на Закона за движение по пътищата в три отделни
Коментари Харесай

Искат оттегляне на промените в Закона за пътищата

Разделянето на Закона за придвижване по пътищата в три обособени акта е неотменимо (Закон за придвижване по пътищата, Закон за водачите на моторни транспортни средства и Закон за пътните транспортни средства - бел. ред.). Това съобщи в студиото на ФАКТИ ръководителят на Института за пътна сигурност (ИПБ) Руслан Вуцов.

"Ние не сме срещу разделянето на Закона, а срещу това, че се прави по един машинален метод. Юристите са обединени в концепцията, че би трябвало да се върви към основаване на един кодекс за пътна сигурност и придвижване по пътищата, а не да продължаваме да променяме законите ", разяснява Диана Русинова, която е специалист в института.

"Ние знаехме, че Законът ще бъде разграничен от половин година, получихме покана предходната сряда от Министерство на вътрешните работи за присъединяване в разисквания този понеделник, който мина. Самите текстове за разискване бяха качени в петък в 14, 00 часа, т.е. за 72 часа трябваше да се подготвим ", описа Русинова.

По време на кръглата маса не са били показани специалистите от работната група, която е съставила текстовете. Те не са участвали и не са се присъединили в полемиката.

От института са разочаровани, че в законопроекта липсва административна промяна.

Следващата седмица ИПБ, неправителствени и браншови организации ще изиска работната група, която се кани да внесе Закона за гласоподаване на първо четене в Народно събрание да го отдръпна и да стартират диалози с браншовите организации и с специалистите, с цел да се изчистят противоречивите текстове.

Подробности и образци за проблемите в ЗДП гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР