Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура и защитата на

...
Районен съд-Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура и защитата на
Коментари Харесай

Осъдиха общинар за купуване на гласове

Районен съд-Монтана утвърди съглашение сред Районна прокуратура и отбраната на подсъдимия, упрекнат в пазаруването на гласове на изборите за локални управляващи в община Бойчиновци.

32 годишният мъж, който е чиновник на Общинската администрация в Бойчиновци, се призна за отговорен, че на 30 октомври 2019 год. в село Лехчево, област Монтана дал на три лица сумата от 150.00 лв. за да ги склони да упражнят изборното си право на 3 ноември 2019 год. на повторните избори в община

Бойчиновци за кмет на Община Бойчиновци и кмет на кметство - село Лехчево. в интерес на избрани претенденти: кандидат за кмет на Бойчиновци и претендентът за кмет на Лехчево.

И двамата претенденти са издигнати от политическа партия „ Разузнавателна служба на ФРГ ”. Пред съда, той се призна за отговорен в закононарушение срещу политическите права на жителите, за което законът планува „ Лишаване от независимост “ до 5 години и санкция от 10 000 до 20 000 лв. и съобщи, че непринудено подписва съглашение с прокуратурата за  наказание 11 месеца „ отнемане от независимост “, чието осъществяване се отсрочва за изпитателен период от три години, и отнемане от правото да заема държавни и/или публични длъжности, свързани с практикуване на изборните права на жителите за период от 2 години.

Използваната като материално доказателства по делото една банкнота от 50 лв., намираща се на предпазване в Банка ДСК - ЕАД, клон Монтана, благосъстоятелност на ОД на МВР-Монтана, се лишава в интерес на страната.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР