Районен съд – Варна призна за виновна 67-годишна жена по

...
Районен съд – Варна призна за виновна 67-годишна жена по
Коментари Харесай

Присъда за собственичка на магазин във Варна, продавала реплики

Районен съд – Варна призна за отговорна 67-годишна жена по повдигнатото й обвиняване в закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност - по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс. На подсъдимата бе наложено наказване от 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 200 лв., оповестиха за Moreto.net от съда.

На 20 юни 2020 година, при осъществена инспекция в търговски обект – магазин за облекла в региона на пазара във Варна, стопанисван от подсъдимата, се открива предложение за продажба на облекла – тениски, мъжко долни дрехи, якета, спортни обувки и други, носещи знаци със запазените марки на общо 15 световноизвестни задгранични търговски сдружения, без единодушието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазени регистрирани търговски марки в Патентното ни ведомство и по реда на Мадридската конвенция за интернационална регистрация на марките.  Сходството може да провокира комплициране у потребителите и предпоставки за незаслужено облагодетелстване на търговеца от известността на истинските марки. С действието са породени обилни нездравословни последствия, като общата стойност на инкриминираните артикули по цени на оригинали е за над 23 000 лв..

67-годишнита жена е с чисто правосъдно минало. В нейна тежест са направените по делото разходи за над 1000 лв.. Веществените доказателства, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и след влизане в законна мощ на присъдата следва да бъдат унищожени.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР