Равнините на северно Чили отново ще бъдат изпълнени с цветове,

...
Равнините на северно Чили отново ще бъдат изпълнени с цветове,
Коментари Харесай

Трева, карамфили и други цветя покриха пустинята Атакама

Равнините на северно Чили още веднъж ще бъдат изпълнени с цветове, защото тазгодишните зимни дъждове сложиха началото на това забавно събитие в пустинята Атакама, оповестиха управляващите, представени от NOVA.

Кадрите демонстрират региони покрити с трева, карамфили, Encelia canescens и други типове цветя, цъфтящи в чилийската пустиня, която е най-сухата в света.

„ Цъфтежът на пустинята “ е климатично събитие, което се случва в някои пустини по света в години, когато преваляванията са извънредно високи.

Чилийският биолог и откривател Роберто Контрерас изясни, че през юни 2022 година преваляванията в някои провинции на региона на Атакама са възлизали на повече от 80 милиметра вода, което демонстрира, че цъфтежът на пустинята ще бъде натоварен.

През втората половина на септември Национален парк Llanos de Challe чака натоварен сезон на разцвет, който ще притегли доста туристи.

Националната туристическа работа на Чили удостовери, че управляващите се приготвят да посрещнат туристите, само че също по този начин припомнят, че би трябвало да поставяме грижи за природата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР