Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за

...
Ръководството на Левски работи сериозно по разработване на планове за
Коментари Харесай

Левски с тройно по-нисък бюджета през новия сезон

Ръководството на Левски работи съществено по създаване на проекти за идващия сезон. На всички е ясно, че бюджетът на клуба няма по какъв начин да остане същият. През 2019 година сините се радваха на 20 милиона лв., обезпечени от боса Васил Божков и компаниите му. Със средствата се плащаха остарели отговорности, вложени бяха над 1,6 милиона лв. в възстановяване въз основата, имаше пари за селекция и привличане на чужденци. Сега обаче обстановката е радикално друга и клубът действа с помощта на почитателите си, както и от дарения.

Ръководството на Левски е решило да свие бюджета три пъти и през сезон 2020/2021 година да се вмести в границите на 7 милиона лв.. На " Герена " желаят разноските да бъдат в границите на 600 000 лв. на месец, колкото сега са единствено заплатите на първия тим. В началото на годината изпълнителният шеф Павел Колев беше декларирал, че " санитарният най-малко " е 1,5 милиона лв. за 30 дни.

Последното огромно орязване на разноските беше през лятото на 2015 година, когато собствеността на Левски мина от Тодор Батков в Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Тримата нови притежатели на мажоритарния пакет акции обявиха, че могат да обезпечава по 6 милиона лв. на клуба. Година по-късно дяловете им минаха в Спас Русев и разноските се усилиха. В началото на 2019 година той оставе Левски в ръцете на Васил Божков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР