Ръководството на Английската футболна федерация (EFL) прави проучване, за да

...
Ръководството на Английската футболна федерация (EFL) прави проучване, за да
Коментари Харесай

Англичаните обмислят да премахнат забраната за излъчване на футболни мачове по телевизията

Ръководството на Английската футболна федерация (EFL) прави изследване, с цел да обмисли опцията ембаргото върху телевизионното лъчение на срещите от 17:00 часа да падне дефинитивно, научихме от Eurosport. Повод за това са резултатите от пика на пандемията, когато мачовете можеха да се гледат само по малкия екран.

Президентът Рик Пари съобщи, че следва сключване на новите контракти с операторите през 2024 година, когато ще упорства 25% от приходите да остават във федерацията. Целта на тези средства е да бъде запълнена „ пропастта “, като самичък се показва, сред елитните клубове и тези от долните равнища.

„ Не мисля, че рухването на ембаргото е витално значимо. Но също по този начин не можем да го пренебрегнем, като опция. Ние сме съвсем неповторими в Европа с това. Не мисля, че по хипотеза би трябвало да се отстрани, само че, в случай че погледнем към стрийминга, новите технологии и новите броудкастъри, евентуално ще би трябвало да сме малко по-широко скроени за измененията “, сподели Пари.

Идеята за ограничение на телевизионно предаваните мачове датира в Англия от 60-те години на предишния век, а в Европа само Черна гора и Шотландия ползват същите правила. За малко концепцията се прокрадна и в България, само че прогнозите за посещаемостта на стадионите не удовлетвориха клубовете.

Сред ентусиастите се развихри сериозен спор през миналите месеци, като мнозина се разгневиха, че повторният дебют на Кристияно Роналдо за Манчестър Юнайтед против Нюкасъл бе в събота от 17:00 часа, а всички по света имаха опция да му се насладят, единствено не и английските фенове.

Междувременно Рик Пари отхвърли опцията дублиращите тимове на отборите от Висшата лига да се включат във футболната подчиненост. Той отбрани тимовете от всички равнища и съобщи, че това би нарушило концепцията за футболната пирамида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР