Манията Meme stock“ достигна своя връх през 2021 г., когато

...
Манията Meme stock“ достигна своя връх през 2021 г., когато
Коментари Харесай

Бизнес книги: какво да четем този месец

Манията „ Meme stock “ доближи своя връх през 2021 година, когато трейдърите дилетанти, зареждайки се онлайн, подвигнаха цените на акции като GameStop и AMC. В своята четлива, пропулсивна история на WallStreetBets — форумът Reddit в сърцето на манията за борсова търговия — Натаниел Попър твърди, че резултатите от тази фикс идея към момента се усещат.

Попър споделя историята на форума — учредена през 2012 година — в елементи. Неговият отличен достъп до чат регистрационни файлове и исторически мнения в Reddit дават вътрешна вероятност за дългия напредък, предхождащ всеобщата популярност на форума. Независимо от това, книгата удря каишките си в главите, отдадени на търговията с акции на GameStop, чиито внезапно придвижване на цените навреди на хедж фондовете, пречупи финансовите водопроводи и трансформира аматьорската търговия в вести на първа страница.

Историята на GameStop не е елементарно да се каже: добре е утъпкан и на части доста техничен. Дълбокото търсене на източници на Попър и лекото му пояснение на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР