Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония. Правителството му

...
Християн Мицкоски е новият премиер на Северна Македония. Правителството му
Коментари Харесай

Мицкоски положи клетва като премиер на РСМ и заговори за бугарски диктат

Християн Мицкоски е новият министър председател на Северна Македония. Правителството му беше подкрепено от 77 депутати, 22 гласоподаваха " срещу ", нямаше въздържали се. Мицкоски постави клетва в Народното събрание като употребява конституционното име на страната - Северна Македония.

" Ще извършвам функционалността на министър-председател съзнателно и отговорно и ще съблюдавам Конституцията и законите на Република Северна Македония ", съобщи той.

" Българският диктат няма да мине, до момента в който съм министър председател. Това би трябвало да ви е ясно. Направихте неточност. Тази неточност ще коства на всеки един жител на Македония, само че най-скъпо ще коства на Македония, тъй като преди да влезете в такива случки трябваше да седнете и да ни подадете ръка, с цел да седнем и да поговорим. Ясно беше, че тази работа, както е замислено от вас или от някой различен, няма да върви по този начин. Ще кажа срамното прилагателно, тъй като това ме кара да се замисля за позора, който причинихте на моята татковина, моето семейство, моите деца, моите неродени внуци и тези след тях ", сподели Мицкоски..

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР