Ръководителят на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и

...
Ръководителят на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и
Коментари Харесай

Киев обвини Кадиров във военни престъпления -

Ръководителят на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и двамата му най-близки доближени са обвинени в осъществяването на военни закононарушения. Това съобщи Службата за сигурност на Украйна (ССУ) в канала си в Telegram.

Отбелязва се, че ССУ е събрала неопровержими доказателства за военни закононарушения от страна на Кадиров, заместник-началника на отдела на Федералната работа на войските на Националната армия на Руската федерация в Чеченската република Данийл Мартинов и командира на тактическата група на 249-и обособен моторизиран батальон " Юг " от 46-а обособена оперативна бригада на Севернокавказкия окръг от войските на Националната армия на Руската федерация Хюсеин Межидов.

" Документирано е, че през февруари-март 2022 година Кадиров персонално е направлявал развиването и планирането на обособените военни интервенции на тези елементи, давал е заповеди и е слушал отчети и брифинги от техните ръководители ", се споделя в отчета.

Мартинов е някогашен офицер от специфичните сили на Русия и в този момент дава отговор за образованието на персоналната защита на Кадиров, откакто той се отхвърля от защитата си от ФСБ.

" Установено е, че Мартинов персонално е управлявал завладяването на Бородянския психоневрологичен пансион с гериатрично поделение на 5 март ", се споделя в отчета.

По негова заповед към 500 души (пациенти, личен състав и локални жители), в това число повече от 100 пациенти, приковани на легло, са взети за заложници; методите към постройката са минирани, а самият интернат е трансфорат в огнева позиция на окупаторите.

" По заповед на различен непосредствен помощник на ръководителя на Чечня - Хюсеин Межидов, от 25 февруари до 13 март близо двеста поданици на Гостомел бяха нелегално взети за заложници и държани в изби на многоетажни здания ", акцентират от службата.

Сред жертвите са дами, възрастни хора и малолетни деца. Затворниците, които не издържали на нечовешките условия на задържане (влага, мраз, липса на вода, храна и лекарства) и умряли, били " погребвани " тук, покрай къщата.

И двамата " военни чиновници " са упрекнати в задържане на цивилни лица, нарушение на разпоредбите за отнасяне на цивилни лица и потреблението им като " жив щит ".

Освен това Межидов е упрекнат и в грабежи на цивилни лица и уреди.

Следователите на ССУ към този момент са оповестили Кадиров за обвинен по три члена от украинския Наказателен кодекс: част 2 от член 437 (планиране, подготовка, разрастване и водене на нападателна война); част. член 110, параграф 3 (извършване на умишлени дейности за смяна на границите на територията на Украйна в нарушаване на процедурата, открита от Конституцията на Украйна, което е довело до гибел и други тежки последици); част. Чл. 436-2(3) (обосноваване, признание на законна въоръжена експанзия на Руската федерация против Украйна, почнала през 2014 година, мотивиране, признание на законна краткотрайна окупация на част от територията на Украйна, както и възхвала на лица, направили въоръжената експанзия на Руската федерация против Украйна, почнала през 2014 г.).

Мартинов и Междидов са упрекнати по член 438, част 1 от Наказателния кодекс (нарушаване на законите и обичаите на войната, грубо отношение към военнопленници или цивилно население).

Продължават следствията за определяне на други закононарушения, осъществени от обвинените по време на бойните дейности против Украйна.

През февруари-март 2022 година Кадиров персонално контролираше развиването и планирането на обособените военни интервенции на чеченските елементи, даваше заповеди и изслушваше отчетите и брифингите на техните ръководители.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР