Лекарство, което възстановява зъбите, може да бъде на пазара до

...
Лекарство, което възстановява зъбите, може да бъде на пазара до
Коментари Харесай

Иновативно! Тестват лекарство за повторно израстване на зъби

Лекарство, което възвръща зъбите, може да бъде на пазара до 2030 година Започвайки през септември тази година, 30 възрастни мъже ще получат интравенозно лекарството като част от фаза I на изследване за неговата сигурност и резултатност.

По време на предходни проби върху животни, формулата сподели голям капацитет да провокира повторна поява на изгубени зъби, като една доза е задоволителна, с цел да поникне още веднъж зъб при порове. Според откривателите, водещи изпитването, сегашната версия на лекарството също се понася добре от гризачите, без докладвани неподходящи резултати, което демонстрира, че към този момент могат да се вършат и проби върху хора.  

Лекарството съдържа антитяло за ген, наименуван USAG-1, който инхибира растежа на зъбите посредством свързване с растежен фактор, наименуван BMP. Първата фаза на изпитването ще се организира в болничното заведение в Киото в Япония за интервал от 11 месеца, включвайки здрави човеци, на които липсва най-малко един зъб.

Ако опитът е сполучлив, откривателите възнамеряват да стартират да ползват лекарството на деца, страдащи от присъщ недостиг на зъбите, като се стартира с пациенти на възраст сред две и седем години, които имат най-малко четири изчезнали по рождение зъби.

„ Искаме да помогнем на тези, които страдат от загуба или липса на зъби “, сподели водещият откривател Катсу Такахаши пред The ​​Mainichi.

Ако тези идни опити се окажат сполучливи, откривателите споделят, че лекарството може да бъде необятно налично в границите на шест години и може да се употребява за наново израстване на зъби при пациенти с вродени недостатъци, както и при тези, които са изгубили зъби заради пострадвания или изгниване.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР