Радостин Василев цепи Продължаваме промяната“, издаде източник на Narod.bg от

...
Радостин Василев цепи Продължаваме промяната“, издаде източник на Narod.bg от
Коментари Харесай

Новина на Narod.bg: Радостин Василев цепи ПП, ГЕРБ изгони шестима министри на „Промяната“

Радостин Василев цепи „ Продължаваме промяната “, издаде източник на Narod.bg от Народното събрание. В петък, 26 май, някогашният състезателен министър дава конференция, на която ще се разгласи против недоносчето, наречено ротационно държавно управление с министър председатели Николай Денков и калинката Мария Габриел. Очаква се Бойко Рашков да го поддържа, рапортува информаторът ни.

Депутатът се отхвърли неотдавна от имунитета си, който беше пожелан от основния прокурор Иван Гешев. И в това време даде да се разбере, че не е удовлетворен от решението на съпартийците си да ръководят дружно с ГЕРБ-СДС.

Василев разгласи, че конференцията е на придвижването „ Силна България “, на което е основател. „ Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България! “, написа той във фейсбук.

Така недвусмислено сподели враждебното си отношение към обединението с герберите, което даде съображение в Народното събрание да се заприказва, че на идната конференция ще разгласи, че напуща Политическа партия.

Василев изостави Има Такъв Народ през юни 2022 година Ако в този момент напусне и Политическа партия, ще излезе, че е изоставил две партии в границите на по-малко от година.

Реклама

За похлупак още грусове чакат ПП-ДБ около съглашението с ГЕРБ-СДС за общо държавно управление, което да бъде управлявано поредно от кандидат-премиерите на двете обединения.

Шестима от кандидат-министрите, които предложи Денков, когато десните оповестиха номинацията му за министър-председател с втория мандат, евентуално ще бъдат заменени, по информация на „ Дневник “. Това са Андрей Янкулов (МВР); Юлиан Войнов (икономика); Иван Кръстев (труд и обществена политика ); Христо Даскалов (земеделие); Гергана Кабаиванова (туризъм).

Досега се говореше, че единственият представител на ГЕРБ-СДС в бъдещия общ кабинет ще бъде Габриел – като вицепремиер и министър на външните работи. Денков от ПП-ДБ заяви тази заран в Народното събрание, че в диалозите с герберите те са поискали да получат повече министри. „ Разбрали сме се, че този лист (на кандидатите за министри – бел.а.) ще бъде излъчен от нас. След това, в случай че има промени, би трябвало да бъдат одобрени от двете страни “, изясни кандидат-премиерътДенков.

Той сподели, че не знае по кое време ще получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Дали незабавно ще го върне назад изпълнен, това зависи от датата, на която ще му бъде връчен.

Тепърва следва и кабинетът да бъде разискван в управителните органи на многочислените партии съставляващи обединението ПП-ДБ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР