Изборът на правилната марината за агнешко месо може да направи

...
Изборът на правилната марината за агнешко месо може да направи
Коментари Харесай

Рецепта за най-добрата марината за агнешко

Изборът на вярната марината за агнешко месо може да направи огромно разлика във усета и текстурата на крайния тип на ястието. С десетките благоприятни условия за маринати, които могат да се употребяват, изборът може да бъде предизвикателство. Затова през днешния ден споделяме коя е най-хубавата марината за агнешкото месо?

Подходящи маринати 

1. При агнешкото месо отлична работа правят киселите маринати – с оцет, лимонен сок, вино, кисело мляко. Тези маринати освен придават на месото неповторим усет, само че и го вършат по-меко и сочно. В такива маринати агнешкото може да престои за 2-3 часа, задоволително време, с цел да усвои аромата и усета на подправките.

2. Месото става нежно в случай че постои една вечер в олио, чесън и подправки на усет. Тази марината е по-силна и има капацитет да промени текстурата на месото, като го направи по-крехко и по-плътно. 

3. Ако желаете да неутрализирате мощния мирис на агнешкото, може да оставите месото за няколко часа в марината от зехтин, лимонен сок и подправки. Тази марината прибавя прохлада и лекост към усета на месото, като му разрешава да резервира своя естествен мирис.

Рецепта за марината за агнешко месо: 600 мл. вода 250 мл. оцет 600 мл. бяло вино 1 връзка свеж джоджен 1 връзка магданоз 3 стръка девисил 5 бр. дафинов лист

За приготвянето на тази марината, слагате всички съставки да кипнат дружно. Оставяте маринатата да се охлади изцяло преди да сложите агнешкото. Накисвате агнешкото месо за най-малко 3-4 часа в маринатата. След това отцеждате и приготвяте по определената от вас рецепта.

Изборът на вярна марината за агнешкото месо е основен фактор за приготвянето на вкусно и сочно ядене. В взаимозависимост от желанията ви за усет и текстура, можете да изберете кисела, маслена или лека марината, която ще подчертае най-хубавите качества на месото. Експериментирайте с разнообразни съставки и предписания, с цел да откриете вашата обичана марината за агнешкото месо и да създадете ядене, което ще впечатли всичките ви посетители, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР