Обсъжданата от САЩ, Великобритания и ЕС възможност за изземането на

...
Обсъжданата от САЩ, Великобритания и ЕС възможност за изземането на
Коментари Харесай

Предупреждение от Кремъл: Ако бъдат иззети руски активи, ще последват ответни действия

Обсъжданата от Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз опция за изземането на съветски активи е съпроводена от апели средствата да се употребяват в помощ на Украйна, в това число и за оръжия.

Песков загатна, че в случай че се предприеме каквато и да е стъпка към изземането на съветски активи зад граница, Москва може да конфискува задгранични активи.

" Разбира се ще при сходни решения ще зародят доста необятни правосъдни вероятности. И Русия естествено ще се възползва от тези правосъдни вероятности и непрекъснато ще отстоява своите ползи в този проект ", каза говорителят на Кремъл в изявление за съветската телевизия.

Освен това той предизвести, че и други задгранични вложители могат да изгубят доверието си в Запада, в случай че той постави ръце върху съветските активи. " Надеждността изчезва за една нощ поради едно неуместно, безогледно решение ", уточни Песков.

След началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година Европейски Съюз и други страни замразиха активи на Руската централна банка на стойност стотици милиарди долари, напомня ДПА. Настоящото предложение на Европейски Съюз не планува реквизиция на главните активи, а концепцията е приходите от тях да се дават на Украйна.

" Руските активи не би трябвало да бъдат докосвани, в противоположен случай ще има недопечен отговор на тази западна кражба ", написа в " Телеграм " говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. " И доста хора на Запад към този момент са разбрали това. За страдание, не всички ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР