Външният министър на Полша Радослав Шикорски смята, че в случай

...
Външният министър на Полша Радослав Шикорски смята, че в случай
Коментари Харесай

Полският външен министър: Путин ще постъпи като Хитлер

Външният министър на Полша Радослав Шикорски счита, че при положение на победа в Украйна съветският деспот Владимир Путин ще работи като водача на нацистка Германия Адолф Хитлер в миналото - той ще употребява украинците и тяхната промишленост, с цел да продължи завоевателната си война.
 
За поддръжката за Украйна и сигурността на Европа
" Поляците имат избор - или да имат победена съветска войска отвън украинската земя, или победоносни руснаци на границата с Полша ", показа мнението си той в изявление за Bild.
" И тогава (ако съветските окупатори победят украинците, бел. ред.) Путин ще направи това, което Хитлер направи с Чехословакия: ще вземе промишлеността и хората в Украйна и ще ги активизира да продължат войната ", предизвести министърът. Шикорски акцентира, че е по-добре диктаторът да бъде спрян в Украйна - " на 500-700 км отсам ". 
 
За вероятността от нахлуване над Полша
" Русия е нападала Полша доста пъти през 500-годишната ни история. Затова въобще няма да се изненадаме. Но Русия ще загуби, тъй като ние, Западът, сме доста по мощни от нея. Днес Украйна не е сама в отпора си против агресора. За разлика от предходните случаи и ние няма да сме сами ", съобщи външният министър Радослав Шикорски.
 
За опцията Русия да нападна страни от НАТО
Немските политици сякаш ги устройва, че Русия би могла да е подготвена (за нахлуване над НАТО, бел. ред.) след 4-5 години, а тогава се допуска, че ще е подготвена и Германия. Работата е там, че преди да доближи Германия, Русия би трябвало да прегази други страни ", прибавя той. 
 
За обстановката на фронта
" Войните в никакъв случай не са еднолинейни, те са на приливи и отливи. И, както е споделил военният теоретик Карл декор Клаузевиц, постоянно съществува " мъглата на войната ". Винаги има несигурност в това, което се случва на процедура. Например, през предходната агодина Украйна отвоюва 50 % от окупираните земи. През тази година руснаците си върнаха самодейността. Но съгласно мен незадоволително се споделя, че Украйна на процедура завоюва борбата за Черно море. Путин се опитваше да шантажира Украйна, Европа и Африка, спирайки прекосяването на кораби. Днес Украйна експортира през Босфора толкоз зърно, колкото и преди ", добавя полският външен министър. 
 
За подготовката на нуклеарен удар от страна на Русия 
" Няма никакви материални доказателства, че нуклеарните бойни глави са извадени от хранилищата им. Ние ще знаем авансово, в случай че това се случи (...) Това не е оръжие, което може единствено той да задейства с натискане на бутона. Съществува цяла верига от команди и равнища - от МО и Генерален щаб - които са задействани в процедурата за потреблението му. Той би трябвало да убеди своите генерали да изпълнят такава заповед (за потребление на нуклеарно оръжие, бел. ред.). Тези генерали знаят, че изпъбнението на такава заповед ги трансформира във военни нарушители. И в този миг пред тях ще се оформи следния избор: или да изпълнят заповедтта, или да се отърват от Путин ", предвижда Радослав Шикорски. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР