Работещи в Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) излизат

...
Работещи в Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) излизат
Коментари Харесай

Работещи в агенцията по храните излизат на протест заради ниски заплати

Работещи в Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) излизат през днешния ден на митинг с искане за по-високи заплати. Под надпис " Достойни заплати и почтени условия на труд " те ще се съберат в 11 ч. на пл. " Независимост " в София, а уредник на митинга е Национална федерация " Земеделие и горско стопанство " към КТ " Подкрепа ", оповестява БНР.

Заради ниското възнаграждение в организацията мъчно се намирали ветеринарни експерти. Директорът на БАБХ Паскал Желязков описа пред БНР, че има държавни ветеринари, които дават отговор за по няколко обитаеми места поради дефицита на фрагменти. Заплатите пък били с към 200 лева под междинните за страната.

" Протестираме за стабилизиране на БАБХ, която беше мъртво родена. Бюджетът е плануван с недостиг и това е всяка година ", съобщи пред БНР Анелия Иванова от Федерация " Земеделие " в КТ " Подкрепа ".

Тя добави, че с митинга ще се упорства за обособен ред в бюджета на земеделското министерство, където да са всички разноски за организацията. По думите ѝ БАБХ се нуждае от 105 млн. лв., с цел да действа обикновено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР