Публично обсъждане на намерението на община Кюстендил да вземе общински

...
Публично обсъждане на намерението на община Кюстендил да вземе общински
Коментари Харесай

Публично обсъждане за заем от 8,5 млн. лв. организират в Кюстендил

Публично разискване на желанието на община Кюстендил да вземе общински дълготраен заем от 8,5 млн. лв. ще стане на 14 април 2022 година, оповестиха на уеб страницата си Община Кюстендил.

Срещата ще има и онлайн формат.

С парите от заема се планува да се финансират обществени отговорности към районната екоинспекция - Регионална инспекция за опазване на околната среда - невнасяни месечни отчисления по Закона за ръководство на отпадъците. З адълженията даже са били към 13 млн. лв., само че за една част давностният период е изминал , разясниха финансисти пред БНР.
 В Кюстендил няма да подвигат локалните налози след референдума
В Кюстендил няма да подвигат локалните налози след референдума

Повечето взели участие в допитването дадоха отговор с " не "

Максимално допустимият размер на лихвения % е 2,5%. Срокът за погашение на дълготрайния заем се планува да бъде 10 години . Заемът ще бъде гарантиран с бъдещи лични доходи на Общината, като ще се погасява от личните доходи.

На последното си съвещание съветниците гласоподаваха погасителен проект, съгласно който Общината до септември 2022 година би трябвало да се издължи за към 8,5 млн. лв. към Регионална инспекция за опазване на околната среда за невнасяни такси по Закона за ръководство на отпадъците, за което има към този момент и дефинитивно решение на Върховен административен съд, а през предходната година от Националната организация за приходите (НАП) е постъпило искане към Общината за възнаграждение на отговорностите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР