Община Стара Загора започва да набира хора, които да извършат

...
Община Стара Загора започва да набира хора, които да извършат
Коментари Харесай

Ще преброяват бездомните кучета на територията на Стара Загора тази есен

Община Стара Загора стартира да набира хора, които да извършат броене на безстопанствените кучета на територията на всички обитаеми места в общината. Сегашното броене е планувано за септември-ноември 2024 година , посочи Пламен Йорданов, шеф на отдел " Екология, озеленяване и гори ".

Това ще се случи за повторно. Самото броене се прави в интервала март-юни или септември-ноември един път на две години. Тази активност е в осъществяване на Наредба № 4 от 1 февруари 2021 година за използване на Националната стратегия за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета на територията на Република България и за процедури по нейното осъществяване, механизма на финансиране и отчетност, както и по Програмата за преодоляване на популацията на безстопанствени кучета на територията на община Стара Загора.

Преброителите би трябвало да дават отговор на избрани минимални условия - опит в региона на статистиката или ветеринарната медицина. При липса на претенденти за преброители ще се одобряват и студенти, които следват в специалности в региона на ветеринарната медицина и статистиката, като те ще би трябвало да показват увещание от съответното висше образователно заведение

За преброяването са нужни четирима души, които ще образуват два екипа - един за територия на град Стара Загора и втори за останалите обитаеми места в Стара Загора. Техническото и материално застраховане по преброяването ще бъде за сметка на общината.

Към двата екипа могат да се включат непринудено и представители на организации за отбрана на животните. Необходимите документи са заявление за присъединяване в свободен текст, тапия за приключено уместно обучение съгласно изискванията в Наредба № 4, различен документ, удостоверяващ опит в региона на статистиката и ветеринарната медицина, копие на документ за идентичност и увещание от ВУЗ, в случай че претендентите са студенти.

Срокът за подаване на документи е до 19 юли в стая 606 на шестия етаж в постройката на Общинска администрация - Стара Загора, бул. " Цар Симеон Велики " № 107.
 Спасени при спецакция птици са пуснати на независимост край Стара Загора
Спасени при спецакция птици са пуснати на независимост край Стара Загора

След като 24 екземпляра бяха открити и конфискувани от вкъщи на пловдивчанин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР