Публична тайна е, че алкохолът е смятан за нещо лошо

...
Публична тайна е, че алкохолът е смятан за нещо лошо
Коментари Харесай

Може ли утрото да е добро?!

Публична загадка е, че алкохолът е считан за нещо неприятно - най-много когато с него се злоупотребява. Но той се трансформира в още по-голям зложелател на индивида на идващия ден, когато горкият потребител, прекалил с чашките, се разсъни със заплашителен махмурлук.

Нека обаче се опитаме да развенчаем някои много публикувани, само че в действителност безусловно нелепи легенди, свързани с това (не)познато на мнозина положение. Така множеството читателите ще имат шанса да спрат да се надяват, че съществува панацея от махмурлука, и вътрешно да се приготвят за най-неприятното. Или пък тъкмо противоположното. Защото в този текст може да се открият и няколко в действителност работещи предписания за ставане заран след бурно празненство без сълзи на разкайване.

Алка Зелцер преди лягане

Това вълшебно хапче (с интензивно вещество ацетилсалицилова киселина) има славата на аналгетично, антипиретично и противовъзпалително лекарство, което се употребява за лека до умерена болежка, при мигрени, висока температура, а доста постоянно и против махмурлук. Препоръката на " специалисти " в препиването с алкохол е медикаментът да се вземе по-добре заран, а не когато заспивате (тогава е по-подходящо да поемете колкото се може повече топла вода).

Професор Дейвид Дж. Клейтън, който е един от създателите на книгата " Здравният справочник из нездравословния метод на живот ", пък поучава синдромът на идващия ден да се бори с нещо друго. " Вземете 800 мг ибупрофен един час преди крайния период да влезете във форма. Дори и да се почувствате извънредно, към 60 минути по-късно положението ви доста ще се усъвършенства ", твърди експертът.

Сламка в устата

Може би една от най-големите заблуди се отнася точно до изказванието, че тези, които употребяват алкохол не напряко от чашата, а благодарение на тънка пластмасова тръбичка, се напиват много по-бавно. На всеки разумен човек обаче е ясно, че работата въобще не е в това по какъв начин водката или уискито доближават човешкия организъм, а в... вида съд, от който се употребяват! Колкото и да е необичайно на пръв взор, удостоверяват го и резултатите от проучване, направено от екипа на Cornell University. Специалистите са открили, че хората - даже барманите със забележителен опит - сипват с 20-30% повече алкохол в ниска чаша от дебело стъкло, в сравнение с във висока тънкостенна.

Обилна вечеря за попиване

Подобно разбиране е много публикувано. И съветът, в действителност, въобще не е неприятен. Но с цел да облекчите в действителност признаците на махмурлук, добре е да знаете, че порцията с ястие (а не мезето) би трябвало да попадне в стомаха още преди да започнете с алкохолния маратон. Ако храносмилателният орган е ангажиран с усвояването на пържолата, мартинито ви доста по-бавно и дълготрайно ще се поема от кръвта. А и добре е да избягвате аперитивите - те са извънредно подли в предизвикването на синдрома на идващия ден.

Вино против бира

Добре е в самото начало да се подчертае, че сходна алтернатива е напряко безсмислена. Ползите от кехлибарената напитка са общоизвестни. А и се знае, че от шардонето, вермута или шампанското главата на сутринта боли доста по-дълго и по-силно. Този резултат може да се изясни със съдържащия се във виното танин. Също по този начин не трябва да се не помни, че алкохолът състарява.

Безплатното пиво убива последствията

Разбира се, че в това изказване ще повярват доста малко хора или съвсем никой. Но е реалност, че, когато някой различен заплаща сметката, мнението на много потребители се трансформира съществено. Истинската цена на " щастливата " почерпка е следната: четири коктейла правят стряскаща измама против диетата ви - 880 ккал са еквивалент на цели 5 доната, потопени в глазура. А с поемането на халба бира все едно се съгласявате да погълнете двоен чийзбургер.

Теглото компенсира

Много хора са на мнение, че килограмите са самобитна спирачка, забавяща появяването на махмурлука. По-важен в тази ситуация е полът на консуматора на високоградусовите напитки. При дамите опиянението е по-бързо и по-забележимо, в сравнение с при мъжете, настояват специалисти. Господата са привилегировани да имат по-висока централизация на ензима алкохолна дехидрогеназа, виновна за разграждането на спирта, което значи, че техният метаболитен развой е по-добър.

Търсете избавление в по-малко калории

Да, но не. Според данни от многочислените проучвания на Крис Райнър, който е лекар на медицинските науки в австралийския Royal Adelaide Hospital, със изсъхнало вино и шампанско хората се напиват най-стремглаво. Причината се крие точно в ниското наличие на калории в тези питиета, поради което алкохолът по-бързо напуща стомаха. Първоначално кръвта минава през черния дроб, където несъмнено количество от изпитото се филтрира. Но точно поради скоростното освобождение на алкохола се следи претоварване на жизненоважния орган от храносмилателната система. Следователно кръвта поема по-големи дози опияняващи субстанции.

Вдигането на градуса

При използването на всевъзможен тип алкохол съпротивлението на организма понижава правопропорционално на увеличението на потреблението на разнообразни напитки. Следователно, " повишението " на градуса е доста по-лошо от " понижаването ". Най-добре е обаче напитките въобще да не се смесват - по този начин по-лесно може да се управляват освен моментното положение, само че и съвсем сигурният махмурлук.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР