Прякото участие и ангажимент на световните лидери е от значение.

...
Прякото участие и ангажимент на световните лидери е от значение.
Коментари Харесай

Идва ли краят на войната в Украйна?

Прякото присъединяване и ангажимент на международните водачи е от голяма важност. Не знаем воюващите страни дали ще участват на срещата в Швейцария. Крайно време е да се откри механизъм за преустановяване на военните дейности при едни обективни правила. Това съобщи някогашният боен министър Николай Свинаров в ефира на бТВ.

„ Владимир Путин отказва присъединяване досега. Кремъл не договаря с всички участници, а единствено със сериозния си конкурент, в тази ситуация Съединени американски щати. Не знам Русия ще седне ли на масата за договаряния с още 80 страни ”, разяснява дипломатът Елена Поптодорова.

Тя счита, че на срещата в Швейцария ще стане ясно в каква посока вървят диалозите.

Свинаров е на мнение, че казусът не е каква част от Украйна желае Русия, а какъв напън могат да окажат огромните страни на Русия: „ Отношенията Китай-Русия ни демонстрират, че двете страни са сближени, само че може пък да е тъкмо противоположното – може би се постановат чести срещи, с цел да се сближат. ”

По думите му позицията на президента Румен Радев от Будапеща доста припомня на тази на политическите сили, които се афишират за русофилски в страната.

„ Крещящо неявяване на Радев от България. Парламентарната асамблея на НАТО у нас е неповторима опция, и да я пропуснеш – това е умишлен избор. Това е обезпокоително ”, акцентира Поптодорова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР