Протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция. Сн. БГНЕС С европредседателството

...
Протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция. Сн. БГНЕС С европредседателството
Коментари Харесай

ТАЦ: България показва грозното си лице


Протест против утвърждението на Истанбулската спогодба. Сн. БГНЕС

С европредседателството България възнамеряваше да разкраси олющения си имидж. Но май няма да се получи. Защото в страната се завихри блудкав спор, зад който наднича грозното ѝ лице, написа немският в. ТАЦ, представен от Дойче веле.

Авторката Барбара Йортел се стопира в къса публикация на " безвкусния спор " в България, развихрил се около Истанбулската ковнеция. Дебат, който, съгласно немската журналистка, се предизвиква по не изключително добър метод от доста български медии.

Йортел разяснява в самото начало, че Истанбулската спогодба за предварителна защита и битка с насилието над дами е документ на Съвета на Европа, който България е подписала още през април 2016. Предвиденото за януари 2018 одобрение в Народното събрание в София обаче беше отсрочено на бърза ръка, написа тя и показва, че против ратификацията са се противопоставили " както крайнодесните Обединени патриоти, по този начин и четирима министри от ръководещата в коалиция с тях партия ГЕРБ на премиера Борисов, наричащ себе си " проевропейски " ".

" Висшият родолюбец и министър на защитата Красимир Каракачанов разгласи конвенцията за " скандална " и даже съобщи, че интернационалните групи лобисти желали да накарат България с подписването ѝ да легализира третия пол ", отбелязва авторката на ТАЦ. Преди това, написа още тя, Вътрешна македонска революционна организация насочи предизвестие, че в случай че България ратифицира конвенцията, в учебните заведения несъмнено щели да стартират да се разискват тематики като хомосексуалност и транссексуалност и да се прави реклама на еднополовите бракове.

По-нататък изданието се стопира на реакцията на БПЦ и показва, че тя, на собствен ред, оповестила конвенцията за своего рода подучване към разврат и инструмент за налагане на полезности, които са непознати на българите. Изненадващо и опозиционната Българска социалистическа партия се включи в хора против " налудничавия джендър ", написа ТАЦ и добавя, че лидерката Корнелия Нинова е поискала референдум по тематиката.

" Очевидно никой от кресливите обвинители не е прочел конвенцията, тъй като в нея не се приказва нито за трети пол, нито за еднополови бракове ", написа изданието. " Както може да се прочете в пояснителния текст към документа, понятието " джендър " не е сурогат на понятията " мъж " и " жена " ", акцентира Йортел.

В края на обявата се показва, че ГЕРБ има намерение да сезира Конституционния съд с искане за преценка на сходството на Истанбулската спогодба с конституцията на България. " Истинската отбрана на демократичните права и свободи наподобява иначе ", заключава изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР