Пророчествата за края на света са много повече отколкото предполагаме.

...
Пророчествата за края на света са много повече отколкото предполагаме.
Коментари Харесай

Колко пъти свършва светът до днес?

Пророчествата за края на света са доста повече в сравнение с допускаме. Това, че светът ще свърши на 21.12.2012 надалеч не е първото, няма да бъде и последното „ предугаждане ” за Апокалипсис.

Паниката, която всяват с тези приказки за края на света е заради доста аргументи и с разнообразни цели. Всеки идващ път хората имат вяра в тези думи и по този начин ще продължи да бъде след 21.12. Да разгледаме някои от историите за Края на света в предишното.

 Златни яйца

1. Кокошка в Англия всява същинска суматоха измежду жителите през 1806 г или най-малко до момента в който истината в действителност не става ясно. Ето я и историята – пернатото почнало да снася яйца, върху които пишело „ Христос Иде ”. Не след дълго се оказва, че някой „ оказва помощ ” на кокошка да снася тези яйца като ги пъха откъм гърба.

2. Следващ Апокалипсис е бил очакван за времето, когато Земята се е сблъскала с Халеевата комета. Тук виновност за всеобщата неуравновесеност още веднъж имат медиите. Вестник Ню Йорк Таймс, написа през 1910 година, че газът, който се съдържа в опашката на кометата ще убие живота на Земята. Много учени опровергават тази медийна „ вест ”, само че медиите се оказват с много по-силно въздействие. В този интервал са нараснали няколко пъти продажбите на противогази и чадъри.

3. 1954 г и идването на извънземните – историите с извънземни притеглят доста погледи, кои вярващи кои не, само че всеки се замисля. През 1954 г, жена от Чикаго – Дороти Мартин, която назовава себе си контактьор, твърди, че се е свързала с друга форма на живот от планетата Кларион.

 Извънземни

Според нейните думи, те са предизвестили, че считат да „ изчистят ” Земята, а живи ще останат дребното същински вярващи, за които ще бъде донесена специфична летяща паница. Последователите на контактьорката се отказали от всички свои материални богатства и изчаквали съдбоносната дата 21.12.1954 година След като нищо не се случило, Дороти се оправдала с това, че нейните почитатели са съумели да анулират Апокалипсиса поради вярата си.

4. Краят на света през 1982 година - Джон Грибин и Стивън Плейгман са астрофизици, които разказват в книгата си „ Ефектът на Юпитер ”, че идва краят на света през 1982 година. Причината съгласно тях била подредбата на планетите – в резултат на метода си на заставане, щяло да има голям брой трусове. Две години преди да пристигна Апокалипсиса, двамата астрофизици анулират края на света, като се оправдават с неточност в сметките.

5. Краят през 1995 година – още веднъж медиите имат заслуга за оповестяването на края на света. Този път това се планува от Нанси Лийдър. Тя твърди, че има планета, която несъмнено, никой различен с изключение на нея не може да види, наречена Нибиру, която ще обърне полюсите и ще аргументи катаклизми. Всичко това Нанси научила от извънземните.

6. Краят през 2000 година – известният „ Проблем 2000 ”, става въпрос за проблем в компютърните системи. Твърди се, че на 01.01.2000 г компютърните системи ще спрат да работят и това ще провокира безпорядък по света. Проблемът е бил в това, че компютрите са боравели с двуцифрени години. Съответно с настъпването на 2000 година се е планувало, че ще се рестартират, което е щяло до докара до доста проблеми след себе си. Някои частни компании са изхарчили милиарди долари, с цел да подобрят компютърните системи, други са вложили напълно дребни суми – и при двата случая – светът несъмнено не е приключил, само че сигурно някой е спечелил от това.

7. Апокалипсис 2012 година – доста се е изписало за датата 21.12.2012 година Ще кажем единствено, че съществена причина за всяването на суматоха сред хората е, че тогава свършва календарът на маите, който обгръща над 5000 години. В следствие се чуха и извадиха и други доказателства от разнообразни пророци за Апокалипсис през дванадесетия месец от 2012 година Но пък от научна позиция излиза наяве, че до „ края ” на планетата има най-малко още 5 билиона години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР