Промените в закона за спортното хулиганство трябва да влязат за

...
Промените в закона за спортното хулиганство трябва да влязат за
Коментари Харесай

Законът за спортното хулиганство трябва да влезе за гласуване в парламента преди 20 юли

Промените в закона за спортното безчинство би трябвало да влязат за гласоподаване в Народното събрание преди 20 юли, когато стартира новият сезон на футболното състезание. Тази цел беше сложена на среща-дискусия, на която казусът беше обсъждан от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, депутати и представители на 13 от клубовете от Първа лига.

Предлаганите промени включват още тъкмо дефиниране на термина " спортно безчинство ", повече пълномощия за Министерство на вътрешните работи при налагане възбрана за посещаване на спортни срещи и по-сериозни санкции при осъществяване на противообществена демонстрация по време на спортно мероприятие, обявиха от пресслужбата на министерството на спорта (ММС).

От ММС показаха още, че съществена тематика на полемиката с професионалните футболни клубове е била " въвеждането на фигурата на стюарда за застраховане сигурността и персонализирането на посетителите на спортни мероприятия при достъпа до спортния обект ".

Кралев и представителите на тимовете и общините са разискали проблемите пред персонализирането на билетите за мачовете. Според министъра това, което би било използвано за " Васил Левски " и " Арена Армеец ", не би могло да се употребява на други спортни уреди.

" Толерантността към спортното безчинство от страна на ММС е нулева. Смятам обаче, че е извънредно значимо при предлагането на законодателни промени, те да бъдат премислени и да се вкарат по метод, който подсигурява действителен резултат. Никой няма изгода от въвеждането на " кухи " ограничения, които не могат да бъдат изпълнени ", сподели Кралев.

Изпълнителният шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев изясни, че клубът има въведена персонализация на билетите, само че тя важи единствено при закупуването им, само че не и при влизането на стадиона. Колегата му от " Левски " Красимир Иванов посочи, че 30-40% от билетите се купуват в последния миг, което също би основало компликации при възможна персонализация. Според представителите на футболните клубове би трябвало да се откри баланс сред условията за сигурност и удобствата за почитателите.

Темата за проблемите с хулиганството в спорта излезе на дневен ред след случай на едно от дербитата сред ЦСКА и " Левски " напролет, когато след хвърлена бомбичка пострадаха служители на реда. Властите желаеха усилване на персоналната отговорност и по-тежки санкции за провинилите се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР