Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража“ за

...
Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение задържане под стража“ за
Коментари Харесай

Прокуратурата ще поиска задържане под стража за заподозрения за двойното убийство в Лозен

Прокуратурата ще изиска мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за обвиненият в двойното ликвидиране в Лозен. Това съобщи на Брифинг заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев.

На 4 август е формирано досъдебното произвеждане при положение на необходимост от проверяващия служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Производството е формирано за осъществяване на двойно ликвидиране. За него се планува пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна, съобщи още Кръстев.

Кръстев изясни какви са дейностите осъществени по следствие на двойното ликвидиране на 4 и 5 август. На територията на Бургас е осъществен първия оглед, при който е открит револвер с пълнител. Иззети са облекла на обвинения, кутия с патрони и банкова карта на името на убитото момче. Иззети са и материални доказателства от автомобила, който е карал обвиненият Бояджиев.

От двете ръце на обвинения са взети обтривки и скит за определяне на капсули по тях. Изследван е и за биологични следи. Свалено е и ДНК от ръцете на обвинения.

Материал от устната му празнина също е взет. Извършени са огледи на територията на област София, където са открити труповете на убитите момче и момиче.

В жк „ Дружба “ проверяващите намират движимости на убитото момче.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза с цел да бъдат открити аргументите за гибелта на двете жертви.

Извършен е и оглед на къщата, която е населявана от обвинения в село Лозен. От дома му са конфискувани движимости, които са от голяма важност за откриване на закононарушението. Балистичната експертиза демонстрира, че гилзите открити по тялото на момчето са изстреляни от обвинения.

На база на събраните доказателства и материали, дежурния прокурор по делото е решил, че има съображение да се счита, че обвиненият е направил двете убийства. Повдигнати са му обвинявания за осъществено ликвидиране на две лица. В момента упрекнатият е арестуван за 72 часа. В понеделник ще се гледа непрекъснатата мярка за неотклонение, като прокуратурата ще изиска задържане под стража.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР